Η κοινότητα

Η Ελληνική Κοινότητα του WordPress έκανε τα πρώτα της βήματα, για πρώτη φορά το 2007-2010, με την πρώτη πλήρη ελληνική μετάφραση του WordPress και στη συνέχεια τη διοργάνωση δύο ανεπίσημων WordCamps που πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη το 2010 και το 2011. Ωστόσο, με τη μορφή που έχει σήμερα η Κοινότητα δραστηριοποιείται από το 2012 και είναι μια από τις πιο ενεργές κοινότητες χρηστών που ασχολείται με το WordPress. Ο αριθμός των ενεργών μελών της κοινότητας είναι πάνω από 16.000 μέλη στο Facebook, αριθμός που αυξάνεται καθημερινά.

Σκοπός της Ελληνικής Κοινότητας του WordPress,  είναι να φέρει σε επαφή τους designers, developers, bloggers, ιδιοκτήτες ηλεκτρονικών καταστημάτων και ιστοτόπων αλλά και όσους επιθυμούν να μάθουν το WordPress στην Ελλάδα και να οργανώσει εθελοντικά κοινές δράσεις.

Όλες οι τοπικές συναντήσεις της Ελληνικής Κοινότητας του WordPress είναι πάντοτε ανοιχτές και δωρεάν, χωρίς κάποιο αντίτιμο εισόδου ή παρακολούθησης. Όλοι είναι καλοδεχούμενοι να συμμετάσχουν, χωρίς απολύτως καμία διάκριση, αρκεί να σέβονται τον κώδικα συμπεριφοράς που διέπει την Κοινότητα. Τα μεγάλα συνέδρια της κοινότητας (WordCamps) έχουν χαμηλό κόστος και χρηματοδοτούνται κυρίως από χορηγούς, από τα εισιτήριά τους και από το WordCamp Central.

Μάθετε περισσότερα παρακολουθώντας τα κανάλια επικοινωνίας

Διοργανώσεις της Ελληνικής Κοινότητας του WordPress

Σήμερα, η Ελληνική Κοινότητα διοργανώνει σε τακτική βάση 7 τοπικές συναντήσεις στις πόλεις:

Συμμετοχή σε οργανώσεις της διεθνούς κοινότητας του WordPress

Επίσης, η Ελληνική Κοινότητα του WordPress έχει διοργανώσει εθελοντικά πολλά μεγάλα τεχνολογικά συνέδρια (WordCamps με τεράστια επιτυχία στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη:

Παράλληλα οι διοργανωτές των τοπικών συναντήσεων συμμετέχουν εθελοντικά επίσης ως μέλη των οργανωτικών ομάδων του WordCamp Athens, του WordCamp Thessaloniki αλλά και σε ευρωπαϊκά WordCamp Europe ως εθελοντές και οργανωτές

WordCamp Europe 2023 στην Αθήνα

Το 2023 το WordCamp Europe διοργανώνεται στην Αθήνα, στο Μέγαρο Μουσικής, όπου τα μέλη της Ελληνικής Κοινότητας του WordPress συμμετέχουν ως μέλη του Local Team αλλά και άλλων οργανωτικών ομάδων:

Υποστήριξη μπορείτε να βρείτε στο από το WordPress.org, και Ελληνικό forum.

Βοηθήστε στην διάδοση της Ελληνικής κοινότητας του WordPress βάζοντας σύνδεσμο προς το https://wpgreece.org/ και χρησιμοποιώντας γραφικά από από Media Kit.