Η κοινότητα

Η Ελληνική Κοινότητα του WordPress έκανε τα πρώτα της βήματα, για πρώτη φορά το 2007-2010, με την πρώτη πλήρη ελληνική μετάφραση του WordPress και στη συνέχεια τη διοργάνωση δύο ανεπίσημων WordCamps που πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη το 2010 και το 2011. Ωστόσο, με τη μορφή που έχει σήμερα η Κοινότητα δραστηριοποιείται από το 2012 και είναι μια από τις πιο ενεργές κοινότητες χρηστών, που ασχολείται με το WordPress. Ο αριθμός των ενεργών μελών της κοινότητας είναι περίπου 8000 μέλη στο Facebook, αριθμός που αυξάνεται καθημερινά.

Σκοπός της Ελληνικής Κοινότητας του WordPress,  είναι να φέρει σε επαφή τους designers, developers, bloggers, ιδιοκτήτες ηλεκτρονικών καταστημάτων αλλά και όσους επιθυμούν να μάθουν το WordPress στην Ελλάδα και να οργανώσει εθελοντικά κοινές δράσεις.

Όλες οι τοπικές συναντήσεις της Ελληνικής Κοινότητας του WordPress είναι πάντοτε ανοιχτές και δωρεάν, χωρίς κάποιο αντίτιμο εισόδου ή παρακολούθησης. Όλοι είναι καλοδεχούμενοι να συμμετάσχουν, χωρίς απολύτως καμία διάκριση, αρκεί να σέβονται τον κώδικα συμπεριφοράς που διέπει την Κοινότητα.

Μάθετε περισσότερα παρακολουθώντας τα κανάλια επικοινωνίας:

Διοργανώσεις της Ελληνικής Κοινότητας του WordPress

Σήμερα, η Ελληνική Κοινότητα διοργανώνει σε τακτική βάση 7 τοπικές συναντήσεις στις πόλεις Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Κατερίνη (WordPress Olympus meetup), Ιωάννινα, Πάτρα και στο νησί της Σύρου!

Επίσης, η Ελληνική Κοινότητα του WordPress έχει διοργανώσει εθελοντικά 5 τεχνολογικά συνέδρια-WordCamps με τεράστια επιτυχία στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη (WordCamp Athens 2016, WordCamp Athens 2017 και WordCamp Athens 2019. Το 2018 σύστησε στο κοινό το πρώτο WordCamp Thessaloniki και ακολούθησε το WordCamp Thessaloniki 2019.

Παράλληλα οι διοργανωτές των τοπικών συναντήσεων συμμετέχουν ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ επίσης ως μέλη των οργανωτικών ομάδων του WordCamp Athens, του WordCamp Thessaloniki αλλά και σε ευρωπαϊκά WordCamp ως εθελοντές  (WordCamp Europe 2018 - Βελιγράδι), και οργανωτές (WordCamp Europe 2019 - Βερολίνο και WordCamp Europe 2020 - Πόρτο).

Υποστήριξη μπορείτε να βρείτε στο από το WordPress.org, και Ελληνικό forum.

Βοηθήστε στην διάδοση της Ελληνικής κοινότητας του WordPress βάζοντας σύνδεσμο χρησιμοποιώντας γραφικά από από Media Kit.

 

Επόμενο Meetup Θεσσαλονίκη

30th WordPress Thessaloniki Meetup (Online)

Online

Zoom room

Σα, 4 Φεβ 2023 | 12:00 μμ