Αναβάθμιση WordPress

Όπως και η διαδικασία εγκατάστασης, έτσι και η διαδικασία αναβάθμισης του WordPress θεωρείται ιδιαίτερα απλή.

Ανά πάσα στιγμή μπορείς να προμηθευτείς την αναβαθμισμένη έκδοση από την επίσημη σελίδα του WordPress. Στη συνέχεια ακολούθησε τα ακόλουθα βήματα:

  1. Λήψη εφεδρικού αντίγραφου τόσο της βάσης δεδομένων όσο και των αρχείων.
  2. Απενεργοποίηση όλων των προσθέτων (plugins). Κάποια πρόσθετα ενδεχομένως να μην δουλεύουν με τις αναβαθμισμένες εκδόσεις και έτσι θα αποφύγεις τυχόν προβλήματα.
  3. Διάγραψε όλα τα αρχεία από την τρέχουσα έκδοση εκτός τον φάκελο wp-content και το αρχείο wp-config.php. Στην συνέχεια αντέγραψε όλα τα αρχεία της αναβαθμισμένης έκδοσης.
  4. Μέσω ενός browser τρέξε τo αρχείο εγκατάστασης, το οποίο βρίσκεται στο /wp-admin/upgrade.php. Αν δηλαδή το domain σου είναι example.gr τότε πρέπει να επισκεφθείς την σελίδα http://www.example.gr/wp-admin/upgrade.php. Ακολούθησε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη.
  5. Τέλος ενεργοποίησε τα πρόσθετα (plugins) ένα προς ένα. Αν κάτι πάει λάθος κατά την ενεργοποίηση ενός plugin τότε απενεργοποίησε το και βεβαιώθου πως έχεις την τελευταία έκδοση.

Αν κάτι πάει λάθος σε οποιοδήποτε από τα στάδια της αναβάθμισης, μην ανησυχήσεις. Μπορείς να επαναφέρες το blog σου χρησιμοποιώντας τα εφεδρικά αντίγραφα που έχεις κρατήσει. Μπορείς να ρωτήσεις για περισσότερες πληροφορίες και καθοδήγηση στον χώρο συζητήσεων.

Επόμενο Meetup Θεσσαλονίκη

38ο WordPress Thessaloniki Meetup

Ι.Ε.Κ. ΑΚΜΗ

Τσιμισκή 14, Θεσσαλονίκη

Πα, 23 Φεβ 2024 | 6:30 μμ