Η Microsoft χάνει μάχη για τα διεθνή πρότυπα εγγράφων

Αρχική Συζητήσεις Διάφορα Ανοιχτό Λογισμικό Η Microsoft χάνει μάχη για τα διεθνή πρότυπα εγγράφων

Η Ελληνική κοινότητα του WordPress απέκτησε και αυτή το δικό της χώρο στο wordpress.org, έτσι το φόρουμ μας θα ειναι πλέον στην διεύθυνση https://el.wordpress.org/support/forums/

Επισκόπιση 1 δημοσιεύσεων (από 1 συνολικά)
 • Συντάκτης
  Δημοσιεύσεις
 • #1738

  «Όχι» στο Open Office XML

  Η Microsoft έχασε την πρώτη μάχη, αλλά όχι και τον πόλεμο, στην προσπάθειά της να αναγνωριστεί ως διεθνές πρότυπο εγγράφων το φορμά της σουίτας Office 2007. H αναγνώριση του Open Office XML θα ενθάρρυνε τη χρήση του από κυβερνήσεις και δημόσιες υπηρεσίες.

  Σε ψηφοφορία μεταξύ των αρμόδιων φορέων από 104 χώρες, η εταιρεία απέτυχε να εξασφαλίσει την πλειοψηφία των δύο τρίτων που χρειαζόταν για την αναγνώριση του μορφότυπου Open Office XML, ανακοίνωσε ο Οργανισμός Διεθνών Προτύπων (ISO). Το θέμα θα επανεξεταστεί το Φεβρουάριο, οπότε θα πρέπει να υπάρξει ομόφωνη απόφαση.

  Μέχρι τότε, η Microsoft έχει το περιθώριο να κερδίσει μερικές ακόμα ψήφους για την πρότασή της, την οποία υποστηρίζουν επίσης η Apple, η Novell και η Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου.

  Η έκβαση της ψηφοφορίας θεωρείται νίκη για την κοινότητα ανοιχτού λογισμικού και για το ανοιχτό μορφότυπο ODF (Open Document Format), το οποίο έχει ήδη κερδίσει τη σφραγίδα ISO και χρησιμοποείται από τη σουίτα λογισμικού OpenOffice.org. Το ODF υποστηρίζουν οι IBM και Sun Microsystems.

  Η Microsoft υποστηρίζει ότι το Open Office XML είναι ανώτερο, καθώς βασίζεται στην γλώσσα προγραμματισμού XML και προσφέρει πλουσιότερη μορφοποίηση εγγράφων.

  Οι αντίπαλοί της, όμως, αμφισβητούν το κατά πόσο το Open Office XML θα είναι πραγματικά δωρεάν και ανοιχτό, όπως υπόσχεται η Microsoft.

  Επισημαίνουν ακόμα ότι το Open Office XML είναι υπερβολικά περίπλοκο και μη διαλειτουργικό -βασίζεται σε 6.000 σελίδες κώδικα, συγκριτικά με 860 σελίδες για το ODF.

  Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press

  General Translation Editor, Larisa WordPress Meetup Organizer
  My Blog | WP Vice

Επισκόπιση 1 δημοσιεύσεων (από 1 συνολικά)
 • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.

Επόμενο Meetup Θεσσαλονίκη

21st WordPress Thessaloniki Meetup

ΙΕΚ ΑΛΦΑ

Βαλαωρίτου 9, Θεσσαλονίκη

Σα, 23 Νοέ 2019 | 5:00 μμ